Gezond afvallen dankzij een koolhydraatarm dieet

koolhydraatarm dieet

Gezond afvallen dankzij een koolhydraatarm dieet is een heel goede methode omdat steeds meer mensen zich zorgen maken over het stijgende getal op hun weegschaal. En terecht, want overgewicht houdt heel wat gezondheidsrisico’s in en vergroot de kans op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, chronische longaandoeningen en zelfs kanker. Op tijd en op de juiste manier actie ondernemen is de sleutel.

Als arts zie ik helaas veel patiënten die wel actie ondernemen, maar dan op een ongezonde manier. Ze kiezen voor crashdiëten, zonder voldoende kennis van zaken. Wat het probleem op lange termijn vaak nog verergert. Bij Wellbe ga ik uit van een efficiënte afslankmethode die veilig en medisch verantwoord is: het koolhydraatarme dieet (ook wel proteïnedieet of eiwitdieet genoemd).
koolhydraatarm dieet

Hoe werkt het koolhydraatarme dieet?

Het koolhydraatarme of low carb-dieet is een veilige methode om gewicht te verliezen. In mijn praktijk begeleid ik patiënten stap voor stap:

 • Tijdens de eerste raadpleging informeer ik u over de werking van het dieet. Zo weet u perfect waaraan u begint en wat u mag verwachten.
 • Ik evalueer tijdens deze eerste afspraak ook uw gewicht, vetpercentage, tailleomtrek en activiteitsgraad. En vervolgens bepaal ik voor u een realistisch streefgewicht en haalbaar BMI.
 • U start met de verschillende fases van afslanken, waarbij u het koolhydraatarme dieet volgt en meer beweegt, om zo optimaal vet te verbranden. Via een voedings- en bewegingsapplicatie kunt u uw voeding en activiteiten registreren. Opvolging wordt zo heel wat gemakkelijker. Er is een strikte fase, een gemengde fase en een opbouwfase.
 • Zodra uw streefgewicht bereikt is, help ik u om uw gewicht te stabiliseren.

Het koolhydraatarme dieet: de voordelen

Afvallen op een gezonde manier vraagt om een medisch onderbouwde en begeleide totaalaanpak. Het koolhydraatarme dieet focust op de juiste voeding, voldoende beweging, zelfmotivatie én coaching. En die combinatie biedt heel wat voordelen:

  • U verliest gewicht, maar behoudt uw spierweefsel dankzij de aanvoer van eiwitten, waardoor u zich energieker en fitter voelt.
  • U valt snel af, waardoor uw motivatie hoog blijft.
  • Uw hongergevoel blijft onder controle, waardoor u uw dieet blijft volhouden.
  • U krijgt begeleiding van een arts die u coacht, waardoor u zich niet alleen voelt in uw missie om af te vallen.

 

Het koolhydraatarme dieet is een geschikte afslankmethode voor iedereen die kampt met overgewichts- en gezondheidsproblemen. Maar ook als u geen last hebt van te veel kilo’s en als u zich gewoon vitaler wilt voelen en overgewicht wilt voorkomen, is het een uitstekende optie.

Wilt u efficiënt afvallen met een koolhydraatarm dieet? Neem contact op voor een afspraak.

Dit blogbericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vond u dit interessant? Lees dan zeker ook eens

persoonlijke unieke ultherapy

Persoonlijke unieke ultherapy.

Persoonlijke unieke ultherapy. Iedereen is anders .Er zijn meerdere factoren die bepalend zijn voor een behandelplan. En inderdaad…iedereen is uniek . Daarom is het heel belangrijk

Lees meer