Voor en nazorg KTP-laser

Er is geen verdoving nodig en er wordt ook niet gewerkt met medicijnen. Bij de behandeling van pigmentstoornissen en het verwijderen van ontsierende letsels (wratjes,…) kan eventueel een pijnstillende zalf worden aangebracht. De behandeling is makkelijk te verdragen maar niet volledig pijnloos.

veelgestelde vragen

Couperose of spiders in het gelaat of decolleté kunnen worden behandeld. De behandeling van venous lake (blauw/grijs vlekje vaak voorkomend op de lip) behoort ook tot de mogelijkheden. 

Meestal volstaat 1 behandeling, bij uitgebreide couperose zijn soms 2 of 3 behandelingen nodig. De tussenpoze is minimaal 4 à 6 weken.

De vaatjes verdwijnen na de behandeling, maar na verloop van tijd kunnen andere vaatjes gaan verwijden.

We adviseren een jaarlijkse onderhoudsbehandeling.

In de meeste gevallen wordt een warm en prikkelend gevoel tijdens iedere puls waargenomen. Na de puls trekt dit gevoel direct weg. De behandeling wordt doorgaans goed verdragen, een verdoving is niet nodig.

Voor een effectieve behandeling is van belang dat jouw huid zo licht mogelijk is van kleur. 

Aangezien de huid niet gebruind mag zijn, wordt deze behandeling niet uitgevoerd in de zomer en moet je voor de behandeling UV bloostelling mijden gedurende 4 weken.We vragen ook om een zonnecrème SPF50 te smeren.

Het is belangrijk om niet aan eventuele korstjes te komen omdat de huid anders beschadigd kan worden.

We gaan je na de behandeling ook een herstellende crème adviseren gedurende 1 week  en een SPF50 gedurende 1 maand.

Na een couperose-behandeling in het gelaat vertoont de huid vaak een rode kleur, voelt ze warm aan en is er zwelling mogelijk. Deze kan 2 dagen aanhouden. Om zwelling te verminderen kan je best tijdig koelen (coldpacks) en slapen in hoogstand.

 De behandelde adertjes krijgen vaak een grijsachtige kleur. Na +/- een week zijn de behandelde adertjes opgeruimd door het lichaam en dus verdwenen.

Warmte (heet bad, sauna) en intensief sporten worden afgeraden gedurende 2 weken na een couperose-behandeling.

Afhankelijk van de uitgebreidheid van de verwijde vaatjes wordt de behandelduur bepaald. We voorzien een kwartier voor jouw behandeling.

  • Voor couperose zijn er vaak 2 tot 3 sessies nodig, waarvan het uiteindelijke resultaat pas na 4 weken echt kan beoordeeld worden. De behandeling geeft wat zwelling, maar is heel effectief, met een veel egalere huid tot gevolg. Aangezien couperose vaak een genetisch probleem is, is een herhaalbehandeling om de jaar nuttig.
  • Spiders zijn vaak na 1 tot 2 behandelingen weg. Na die sessies merk je een lichte vorm van roodheid op de behandelde plek die na 2 tot 3 dagen weer wegtrekt.
  • Kersangiomen kleuren grijs en trekken helemaal weg na 2 weken. Ze kunnen wel op andere plaatsen terugkomen, aangezien ze een genetische oorzaak hebben.
  • Lentigines veranderen initieel in donkere korstjes die na 1-2 weken verdwijnen. Nadien is een roze restkleur zichtbaar, die nadien egaliseert naar de natuurlijke kleur. Zonprotectie is hier noodzakelijk!

Bij een behandeling van bloedvaten gaan we de oppervlakkige adertjes behandelen. Wanneer de aandoening zeer ernstig is kan het zijn dat er een nieuwe behandeling nodig is na een aantal jaren.

Het is belangrijk om contact met zon 2 tot 4 weken voor en na de behandeling te vermijden. Een zonnecrème met factor 50 is na de behandeling dan ook noodzakelijk.

Esthetische behandelingen worden niet terugbetaald door het ziekenfonds.

Prijsindicatie:

  • Spider naevi: €75
  • Neusgebied: €100 à €150
  • Wangen: vanaf €150 à €220
  • Decolleté: €220

bent u klaar voor uw behandeling?

Bent u klaar voor uw behandeling?

Ontdek zeker ook eens onze andere medische toestellen