Een doeltreffende acnebehandeling.

Acnebehandeling

Een doeltreffende acnebehandeling tegen vervelende puistjes. In mijn praktijk krijg ik vaak patiënten over de vloer die last hebben van acne. Volgens onderzoek heeft maar liefst 70 procent van de tieners puistjes, maar ook bij volwassenen komt het nog frequent voor. Zware acne kan – zeker bij tieners – leiden tot een negatief zelfbeeld. Zover hoeft het niet te komen. Bij Wellbe voer ik al jaren met succes efficiënte acnebehandelingen uit, bij jongeren én bij volwassen.

Acne, erfelijk of toch niet?

Acne is een erfelijke aandoening, maar er kunnen verschillende oorzaken aan de basis liggen:

 • Bij tieners zijn de talgklieren onderhevig aan het geslachtshormoon. Vandaag komen jongeren almaar vroeger in de puberteit, soms al vanaf 10 of 11 jaar. Vanaf dat moment neemt de talgproductie toe en vergroten de talgklieren, met de bekende comedones of mee-eters en puistjes tot gevolg. Doorgaans hebben jongens vaker last van acne dan meisjes. Dat komt door het mannelijke hormoon.
 • Ook bij volwassenen speelt acne steeds meer op. En dat is dan meestal hormonaal bepaald. Vooral vrouwen hebben er last van door bepaalde vormen van anticonceptie, zoals de pil of het hormonale spiraaltje. Ook tijdens een zwangerschap kan acne verergeren.
  Bepaalde verzorgingsproducten en cosmetica, zoals te vette crèmes en fonds de teint, kunnen boosdoeners zijn en acneproblemen triggeren. En tot slot hebben langdurige periodes van stress vaak een negatieve invloed. Het lichaam produceert dan meer adrenaline, wat vervolgens de talgproductie de hoogte in jaagt en het risico op acne vergroot.

Doeltreffende Acnebehandeling = totaalaanpak

Acne doeltreffend behandelen vraagt om een totaalaanpak. Daarom werk ik stap voor stap. Eerst stel ik de oorzaak vast van uw acne. Daarna behandel ik de acne – en eventuele acnelittekens – met een of meer van deze therapieën:

  • aangepaste verzorging en de juiste crèmes en cosmeceuticals, zoals het gamma van RegimA of de serums van Universkin 
  • peelings
  • needlingRF om het collageen in de diepste huidlagen te herstellen & radiofrequentie met led om zo de acne (ontsteking en littekens) aan te pakken
  • aangepaste voeding en voedingssupplementen om het probleem ook van binnenuit, waar de oorzaak zit, aan te pakken
  • en in sommige gevallen: medicatie

 

Afhankelijk van de ernstgraad van uw acne kies ik voor een bepaalde acnebehandeling of een combinatie van verschillende werkwijzen. Door deze totaalaanpak bereikt u het beste en duurzaamste resultaat.

Ik bespreek de aanpak graag vooraf met u tijdens een consultatie, zodat we samen efficiënt kunnen toewerken naar een gezonde en stralende huid.Wilt u uw acne doeltreffend aanpakken met een medisch onderbouwde acnebehandeling? Neem dan gerust contact op met Wellbe voor een afspraak.

Dit blogbericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vond u dit interessant? Lees dan zeker ook eens

Ultherapy® in België

Ultherapy®  in België is de behandeling met de Ulthera. Ultherapy® is een effectieve behandeling voor huidverbetering. Als je ouder wordt maakt je huid minder collageen aan

Lees meer
huidverbetering

Huidverbetering.

Een mooie uitstraling begint met een gezonde huid. Maar een gladde, gezond uitziende huid komt er helaas niet van de ene dag op de andere.

Lees meer