Laserontharing

Stoort u zich vaak aan haargroei op ongewenste plaatsen en wilt u tijd en comfort winnen tijdens uw lichaamsverzorging? Dan is permanente laserontharing een uitstekende oplossing. Zowel voor mannen als voor vrouwen met ongewenste haargroei in bepaalde lichaamszones.

veelgestelde vragen

U krijgt een uitgebreide uitleg over het verloop en het effect van de laserbehandeling voor permanent ontharen. Na een analyse van de huidoppervlakte die u wilt laten behandelen, maakt de laserdeskundige een schatting van de hoeveelheid consultaties die u nodig hebt. Gemiddeld hebt u zes sessies nodig voor een goed resultaat. Hoe groter de oppervlakte die u definitief wilt ontharen, hoe meer lichtflitsen van de laser nodig zijn. De prijs van uw behandeling voor permanent ontharen hangt samen met het aantal lichtflitsen.

  • U scheert één dag voor de behandeling de zone die u zult laten laseren . U waxt of epileert niet, want de laser moet uw haarwortels kunnen bereiken.
  • U vermijdt zon en zonnebank voor de volledige periode van uw laserbehandeling en één maand voor én na het laseren. U mag niet te bruin zijn. Indien er toch zon is, gebruik dan elke 2 uur een sunblock.
  • U reinigt uw huid met zeepwater voor de behandeling.
  • U stopt met bruinversnellers of het gebruik van bruinen zonder zon uiterlijk 2 weken voor de behandeling.

Een laserbehandeling voor permanent ontharen gebeurt in vijf tot acht sessies met telkens een tussenpoos van zes weken. Zo kunt u met de behandeling de haartjes in verschillende levensfases bereiken. De diodelaser werkt in op de pigmentatie in de haren en is daarom het meest efficiënt tijdens de anagene groeifase van de haartjes. Haren die in de overgangsfase zitten, zijn niet vatbaar voor de laserbehandeling omdat ze geen pigment bevatten. Het is daarom belangrijk om vijf tot acht keer hetzelfde huidgebied te behandelen, want dan pas zijn 60 tot 80 % van de haarfollikels volledig vernietigd. Door de kleine hergroei – vaak met lichtere en fijnere haartjes – hebt u meestal een jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig om een mooi resultaat te houden.

Zowel de uitvoerder van de behandeling als het lasertoestel moeten deskundig en kwaliteitsvol werken. Wie een laserbehandeling laat uitvoeren door een onervaren persoon loopt het risico op brandwonden, huidverkleuringen, pigmentverschuivingen … Het gebruik van een laser voor huidbehandelingen is niet wettelijk gereglementeerd. Zowel schoonheidsinstituten als medisch-esthetische centra zoals Wellbe voeren laserbehandelingen uit. Wie het risico op huidletsels zo veel mogelijk wil beperken, klopt het best aan bij een ervaren arts met goede referenties.

Het lasertoestel vernietigt de haarwortelcellen in het haarzakje, zodat op die plek geen haartje meer teruggroeit. Het licht van de laser werkt het best in op donkere haren, want die bevatten veel pigment. Hoe donkerder de haren, hoe efficiënter de behandeling. Permanent ontharen betekent niet dat álle haren op uw lichaam weg zijn, maar wel dat uw beharing drastisch vermindert. Doordat haartjes verschillende levensfasen hebben, kunt u ze nooit allemaal in één behandeling definitief laten verwijderen. Een jaarlijkse onderhoudssessie is meestal noodzakelijk.

bent u klaar voor uw behandeling?

Bent u klaar voor uw behandeling?

Ontdek zeker ook eens onze andere medisch toestellen