Medische LED-therapie

De behandeling met LED-therapie heeft de juiste voor en nazorg nodig voor een optimaal resultaat.

veelgestelde vragen

De therapie met LED-licht werd ontwikkeld door NASA in de jaren tachtig met als doel het verbeteren van de wondgenezing en het bevorderen van weefselgroei in de ruimte. De wetenschap heeft inmiddels uitgewezen dat LED-licht-therapie de celdeling en aanmaak van nieuwe cellen stimuleert en weefsels repareert.

Wat doet LED voor je huid?

De wetenschap heeft inmiddels uitgewezen dat LED-licht-therapie de celdeling en aanmaak van nieuwe cellen stimuleert en weefsels repareert. Daarmee is LED-licht-therapie ook een effectieve behandelwijze voor huidverjonging en algemene huidverbetering.

De behandeling is absoluut niet pijnlijk en geeft zelfs een ontspannend gevoel. Er zijn verschillende lichttherapie kuren variërend van 3 tot 10 behandelingen die, afhankelijk van de indicatie, 1 à 2 keer per week worden uitgevoerd. Een gemiddelde behandeling duurt 20 minuten.

LED-lichttherapie mag voor alle huidtypes en huidtinten. Het zet de huid aan tot herstel. Daarnaast is LED therapie ook uitermate geschikt voor mensen met een problematische of gevoelige huid zoals rosacea, irritatie en eczeem. 

Kom steeds met gereinigde huid en zonder make-up en gebruik geen bruinen zonder zon. (oog make-up mag).
We gaan een brilletje geven om de ogen te beschermen. Dankzij dit brilletje ervaar je geen last van het licht. Enkel het rode licht is feller.
De behandeling doet geen pijn. Je zal enkel wat aangename warmte voelen. 

  • Mensen met bepaalde auto-immuunziekten (Lupus erythematose of albinisme)
  • lichtgevoelige medicijnen zoals: Benzolperoxide, Slicylzuur, Sint Janskruid, Tetracycline, Roaccutane en bepaalde antibiotica
  • Lichtallergie en/of fotoallergische huidreacties
  • Zwangerschap
  • Lichtgevoeligheid
  • Epilepsie
  • Extra voorzichtig bij glaucoom, cataract, maculadegeneratie en na laser oogchirurgie

U mag tijdens de belichtingen gebruik maken van een UV-werende lippenbalsem. Omdat tijdens lichttherapie gemakkelijk een droge huid ontstaat, zal de dokter u een hydraterende onderhoudscrème of serum voorschrijven.

  • Kuur 6x: €330
  • Kuur 10x: €500
  • Losse sessie: €60

De zichtbare resultaten zijn er onmiddelijk. De medische ledtherapie geeft een vermoeide, grauwe en futloze huid meteen een glow.
Na slechts één behandeling is de huid sterk gehydrateerd, elastischer en stralend. Daarnaast wordt roodheid en irritatie gekalmeerd.

De behandeling in kuurvorm geeft een langdurige verbetering van de huid.

bent u klaar voor uw behandeling?

Bent u klaar voor uw behandeling?

Ontdek zeker ook eens onze andere medisch toestellen