Alles wat u moet weten over spierontspanners

spierontspanners

Heel wat patiënten in mijn praktijk kiezen voor een esthetische behandeling met spierontspanners ( Btx ). En het worden er elk jaar meer. Dat verbaast me niet, want het is en blijft een volkomen veilige én efficiënte manier om rimpels aan te pakken. Toch merk ik dat er nog heel wat misverstanden de ronde doen. Een antwoord op de meestgestelde vragen over spierontspanners bij Wellbe:

1. Wanneer zie ik het resultaat van een behandeling met spierontspanners?

De eerste resultaten zijn zichtbaar na een vijftal dagen. Na een tweetal weken is het effect optimaal.

2. Kan ik meteen weer gaan werken na een behandeling tegen  mimiekrimpels?

Jazeker. Uw huid kan meteen na de behandeling lichtjes rood zien, maar dat is perfect te camoufleren met make-up. De dag daarna merkt u er niets meer van.

3. Is een behandeling met Btx geschikt voor alle soorten rimpels?

Nee. Spierontspanners zijn zeer effectief bij expressierimpels, rimpels die ontstaan doordat u onbewust onderhuidse spiertjes aanspant bij bepaalde gelaatsuitdrukkingen. Dankzij spierontspanners kunt u die spiertjes ontspannen en vervagen de rimpels. Vooral voor fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels, bunny lines, een gummy smile en een putjeskin zijn spierontspanners een zeer efficiënte behandeling.

4. Is een behandeling met spierontspanners of Btx gevaarlijk?

Nee. Als ervaren arts werk ik uiterst veilig en pas ik de juiste hoeveelheid toe. Zo bent u ook altijd zeker van een mooi en natuurlijk resultaat.

5. Wat is het verschil tussen Btx en fillers?

Een spierontspanner is een eiwit, gemaakt door een bacterie. Het wordt in de gezichtsspieren geïnjecteerd, waardoor die niet meer kunnen samentrekken. Daarom kunnen spierontspanners alleen toegepast worden op bepaalde zones van uw gezicht.
Fillers (‘vullers’) worden – zoals het woord zelf al zegt – gebruikt om op te vullen of volume te geven. Ze worden gemaakt van hyaluronzuur en kunnen in principe overal waar nodig toegepast worden.

6. Is het effect van spierontspanners blijvend?

Nee, het effect van een behandeling met spierontspanners is drie tot vier maanden zichtbaar. Daarna is een herhaling aan te raden voor een optimaal resultaat.

7. Zal mijn gezicht er na een behandeling met spierontspanners nog natuurlijk uitzien?

Ja. Ik ga heel secuur te werk. Ik injecteer de juiste hoeveelheid, nooit te veel, op de juiste plaatsen in uw gelaat. Het doet bijna geen pijn omdat ik de dunste naaldjes gebruik die beschikbaar zijn. Dankzij mijn jarenlange ervaring en grote kennis in medisch-esthetische behandelingen kunt u er gerust op zijn dat u een mooi, natuurlijk resultaat krijgt.

Wilt u uw huid verbeteren met spierontspanners? Neem dan gerust contact op voor een afspraak.

Dit blogbericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vond u dit interessant? Lees dan zeker ook eens