Wie mag er in België injecteren?

wie mag er in België injecteren?

Wie mag er in België injecteren?

Wie mag er in België injecteren? Heel duidelijk…enkel een arts mag de huidbarriere doorbreken dus enkel artsen mogen de medisch esthetische injecties toedienen. Niet artsen mogen dus ook geen mesotherapie doen of needling >0,1mm. Verpleegsters mogen ook niet zelfstandig en zonder toezicht esthetische behandelingen doen.

En hoe zit het met lasers?

Ook hier is dezelfde regel geldig. Toestellen die de basale membraan doorbreken mogen enkel ondertoezicht van een arts gebruikt worden. Dus de arts moet aanwezig zijn.

Maar…

Enige jaren geleden had ik de kans om mee te werken aan een reportage. Dit is en blijft een actueel thema. Nog steeds gebeuren er veel onwettige zaken. Het is als patiënt moeilijk om deze wetten te kennen en een keuze te maken tussen het grote aanbod.

Hoe kies je een behandelaar?

  • Kies steeds voor een arts.
  • Ook de plaats waar ze je behandelen is belangrijk. Wettelijk mogen artsen niet in commerciële ruimtes werken (vb bij een kapper of in een schoonheidssalon).Kies dus steeds voor een medische praktijk.
  • Vraag na hoe je de arts/praktijk kan contacteren bij een eventueel probleem.
  • Is de arts goed opgeleid en is de arts lid van de Belgische Vereniging Esthetische Geneesheren (BVEG).

Waarom een arts kiezen die zich bekwaamde in de niet chirurgische esthetische behandelingen?

Soms gaat er ook eens iets mis. Complicaties zijn uiterst zeldzaam maar ze bestaan wel. En bij een probleem moet de arts niet enkel bereikbaar zijn maar moet die ook een probleem kunnen aanpakken. Het is ook belangrijk dat jouw arts niet enkel veel ervaring heeft maar dat die ook veel behandelingen doet.

Actualiteitsprogramma Koppen op Eén maakte een boeiende reportage over behandelingen met spierontspanners. Waarom mogen schoonheidsspecialisten geen spierontspanners spuiten? Wat zijn de risico’s als ze dat wel doen? Als esthetische arts mocht dokter Francine Tempels haar medische expertise en persoonlijke visie delen. 

Dit blogbericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vond u dit interessant? Lees dan zeker ook eens

persoonlijke unieke ultherapy

Persoonlijke unieke ultherapy.

Persoonlijke unieke ultherapy. Iedereen is anders .Er zijn meerdere factoren die bepalend zijn voor een behandelplan. En inderdaad…iedereen is uniek . Daarom is het heel belangrijk

Lees meer
huidverbetering

Huidverbetering.

Een mooie uitstraling begint met een gezonde huid. Maar een gladde, gezond uitziende huid komt er helaas niet van de ene dag op de andere.

Lees meer