Striemen of striae verbeteren met de Vivace.

Striemen of striae verbeteren met de Vivace.

striemen behandelen met de vivace

Striemen of striae verbeteren met de vivace (needling rf ).

Een zwangerschap, de puberteit, een plotse gewichtstoename, het gebruik van corticosteroïden … het zijn allemaal factoren die striemen of striae in de hand werken. Geen ramp voor onze gezondheid, maar vaak wel een opdoffer voor ons zelfbeeld. Want mooi zijn striemen uiteraard niet, en ze vallen nog meer op in de zomer, wanneer de bikini’s en shorts weer uit de kast mogen.

De ene striem is de andere niet

Striemen zijn lijnvormige huidafwijkingen die ontstaan wanneer de collageenbanden in het onderhuidse bindweefsel zich uitrekken. We onderscheiden twee soorten:

 • striae rubra: striemen die net ontstaan zijn, en een rode kleur en grillig patroon hebben
 • striae alba: witte, ongepigmenteerde striemen die helaas permanent zijn

Hoe ontstaan striemen?

Vooral erfelijke factoren liggen aan de basis. Maar ook:

 • plotse gewichtstoename, bijvoorbeeld door zwangerschap of intensieve krachtsporten
 • hormonen
 • puberteit
 • gebruik van corticosteroïden
 • borstvergroting

Behoort u tot de risicogroep om striemen te krijgen?

Maar liefst 71% van de vrouwen heeft last van striemen op de buik, billen of bovenbenen. Maar ook mannen ontsnappen niet aan striae, zeker niet bij een snelle gewichtstoename. Striemen blijken vaker voor te komen bij donkere huidtypes en bij rokers.

Hoe behandelen we striemen bij Wellbe?

Lang werd gedacht dat striae onomkeerbaar waren en dat u er dus mee moest leren leven. Gelukkig is de medisch-cosmetische wereld vandaag zo geëvolueerd, dat er efficiënte behandelingen bestaan. Hoe sneller je begint na het ontstaan van de striemen hoe beter het resultaat.

In mijn praktijk werk ik met:

  • Vivace: 4 à 5 sessies needling met radiofrequentie met tussenpozen van een maand
  • Cosmeceuticals  , waaronder een crème van RegimA met vitamine A-zuur. Deze stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, wat een positief effect heeft op de vermindering van striemen (vooral striemen die net ontstaan zijn, dus de striae rubra)

 

Wilt u uw striemen efficiënt behandelen? Maak dan gerust een afspraak voor een consultatie  waarbij we samen de doeltreffendste behandeling voor u bepalen.

Dit blogbericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vond u dit interessant? Lees dan zeker ook eens