Rimpels behandelen: een zaak van opvullen of ontspannen

mimiek-rimpels-behandelen-met-Botox

Onlangs genoot ik van een heerlijke kop koffie in een gezellige zaak bij mij in de buurt. Ik wilde even ontsnappen aan de dagelijkse professionele drukte. En hoewel het heel rustig was in de koffiebar, slaagde ik maar half in mijn opzet. Tot rust komen was geen probleem, maar ontkomen aan onderwerpen die tot mijn vakgebied behoren, kon ik niet.

Enthousiaste dames

De reden? Aan het tafeltje naast mij waren twee leuke dames elkaar heel enthousiast aan het vertellen over hoe ze hun rimpels zouden laten behandelen. Ik veronderstel dat het idee nog nieuw was, want heel goed geïnformeerd bleken ze niet te zijn. Een onderscheid tussen soorten rimpels en mogelijke behandelingen hoorde ik ze bijvoorbeeld niet maken. En hoewel de verleiding groot was, heb ik hen toch maar niet onderbroken. Ze gaven me wel het idee voor deze blog.

Dynamische versus statische rimpels

De ene rimpel is de andere niet. Wilt u uw rimpels efficiënt laten behandelen? Dan moet u eerst weten welk type rimpels u wilt aanpakken. We onderscheiden dynamische en statische rimpels. Twee grote categorieën die elk hun eigen medisch-esthetische behandeling vereisen.

Ontspannen gelaatsspieren

Dynamische rimpels of mimiekrimpels zijn de rimpels die u ziet wanneer u de spieren in uw gezicht samentrekt. Ga maar eens voor de spiegel staan en tover uw mooiste lach tevoorschijn. De rimpels die rond uw ooghoeken verschijnen, zijn dynamische rimpels. Stopt u met lachen? Dan verdwijnen ze grotendeels weer. Hetzelfde met de rimpels in uw voorhoofd als u in verbazing uw wenkbrauwen optrekt. Wilt u dynamische rimpels laten behandelen? Dan zal uw dokter spierontspanners gebruiken (Btx) . Zo ontspannen uw gelaatsspieren en krijgt u minder zichtbare mimiekrimpels.

Meer volume

Of u jong blijft van geest hebt u helemaal zelf onder controle. Maar of u lang jong blijft van huid, hangt van moeder natuur af. Wordt u ouder? Dan is uw levenservaring in de vorm van statische rimpels op uw gezicht af te lezen. Statische rimpels zijn het gevolg van een verlies aan huidelasticiteit, een afname van collageen en volumeverlies in de onderhuidse weefsels. U ziet deze rimpels altijd wanneer u in de spiegel kijkt, ook als u niet lacht, fronst of kwaad kijkt. De behandeling voor statische rimpels? Rimpelopvullers. Dat zijn fillers die uw dokter via kleine onderhuidse prikjes in uw huid injecteert. Het resultaat? Uw rimpels vullen op en uw huid krijgt meer volume.

Wilt u meer weten over het verschil tussen rimpelontspanners en rimpelopvullers? Of wilt u vakkundig medisch advies om uw rimpels te behandelen? Neem dan gerust contact met mij op.

Dit blogbericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vond u dit interessant? Lees dan zeker ook eens

persoonlijke unieke ultherapy

Persoonlijke unieke ultherapy.

Persoonlijke unieke ultherapy. Iedereen is anders .Er zijn meerdere factoren die bepalend zijn voor een behandelplan. En inderdaad…iedereen is uniek . Daarom is het heel belangrijk

Lees meer