Mimiekrimpels behandelen? Ja, dat kan met BTX!

fronsrimpels

Mimiekrimpels behandelen kan met Btx.

“Dokter, hoe komt het toch dat ik rimpels heb als ik frons of lach? Ik verzorg mijn huid zo goed.” Dat is een van de meest gestelde vragen in mijn praktijk. Een terechte vraag overigens. Want hoe goed u uw huid ook verzorgt, de kans dat u mimiekrimpels zoals frons- of lachrimpels krijgt, is groot. Als antwoord op de vraag van mijn patiënten vertel ik wel eens het verhaal van de elastiek.

Veelvuldig uitstrekken

Mensen zijn bijzondere wezens met heel wat kleine, leuke gewoontes. Iets triviaals zoals een elastiekje hergebruiken tot het knakt, doen we bijvoorbeeld allemaal. Hebt u zo’n ‘gerecycleerd’ elastiekje als eens van dichtbij bekeken? Dan hebt u gezien dat er heel veel kleine barstjes in zitten. Het gevolg van veelvuldig uitstrekken en weer krimpen. Smeert u uw elastiekje dagelijks in met olie? Dan duurt het langer vooraleer er barstjes komen, maar vermijden kunt u ze nooit. Met uw huid is dat net zo.

Dynamisch wordt statisch

Mimiekrimpels worden ook wel expressierimpels genoemd. Het zijn dynamische rimpels die ontstaan door het veelvuldige samentrekken en weer ontspannen van uw gelaatsspieren. Uw gelaat is voortdurend in beweging en spant dan ook onbewust onderhuidse spiertjes aan. Hoe vaker u fronst, lacht of uw neus ophaalt, hoe dieper en zichtbaarder uw mimiekrimpels worden. Laat u uw mimiekrimpels niet behandelen? Dan zullen deze dynamische rimpels op termijn statisch en dus altijd zichtbaar worden.

Ontspannen spieren

De oplossing voor het probleem? Ervoor zorgen dat uw gelaatsspieren zich ontspannen. En daar kan uw dokter Moeder Natuur een handje mee helpen. Hoe? Door spierontspanners in te spuiten in en rond uw mimiekrimpels. Zo zullen uw rimpels vervagen en zal uw huid strakker worden. Spierontspanners zijn ideaal voor een pijnloze behandeling van:

  • fronsrimpels
  • voorhoofdsrimpels
  • kraaienpootjes
  • bunny lines
  • een gummy smile
  • een putjeskin

Mimiekrimpels behandelen met btx is ook een geneeskundig voordeel

Spierontspanners hebben een uitstekende reputatie en staan hoog aangeschreven om mimiekrimpels efficiënt te behandelen. Naast hun esthetische meerwaarde bieden ze u een geneeskundig voordeel. Zo kunt u met spierontspanners overmatig zweten of migraine laten behandelen. Kortom: spierontspanners zijn veelzijdige medisch-esthetische producten. Vraag er gerust meer informatie over in mijn praktijk.

Wilt u uw mimiekrimpels laten behandelen? Neem dan contact met mij op voor meer informatie of professioneel advies.

Dit blogbericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vond u dit interessant? Lees dan zeker ook eens