Een boze blik door diepe fronsrimpels: wat kunt u ertegen doen?

fronsrimpels

Krijgt u regelmatig te horen dat u een norse blik hebt, terwijl u zich zelf van geen kwaad bewust bent? Dan toont een kritische blik in de spiegel u mogelijk enkele diepe fronsrimpels. Vroeger kwamen ze alleen tevoorschijn wanneer u boos was … maar nu lijken ze zich voorgoed tussen uw wenkbrauwen te hebben gevestigd.

Gelukkig kan ik u op twee manieren geruststellen. Ten eerste: u bent niet de enige. Hoewel factoren zoals erfelijkheid, roken en veelvuldige blootstelling aan de zon een doorslaggevende rol spelen bij de ontwikkeling van diepe fronsrimpels, krijgt zowat iedereen die de dertig is gepasseerd, er vroeg of laat mee te maken. En ten tweede: er bestaan oplossingen!

Fronsrimpels zijn dynamische rimpels

De ene rimpel is de andere niet. Fronsrimpels behoren – samen met onder meer de kraaienpootjes en de bunny lines – tot de categorie van de mimiekrimpels. Ze komen tevoorschijn door veranderende gezichtsuitdrukkingen, bijvoorbeeld wanneer u lacht of bezorgd kijkt. Ze worden ook ‘dynamische rimpels’ genoemd, omdat ze komen en gaan afhankelijk van uw gelaatsuitdrukking. Het nadeel is dat ze na verloop van tijd kunnen evolueren naar een permanente vorm. Dan spreken we over statische rimpels. Die diepere fronsrimpels zijn moeilijker te verhelpen. Een tijdige aanpak van dynamische fronsrimpels is daarom zeker aan te raden.

Fronsrimpels ontstaan dus wanneer u fronst. Dan spant u de spiertjes tussen uw wenkbrauwen aan, waardoor er een inkerving ontstaat die – wanneer de elasticiteit van uw huid door veroudering vermindert – permanent zichtbaar blijft. Mannen hebben er overigens meer last van dan vrouwen, omdat de spiertjes in deze zone bij hen meer ontwikkeld zijn.

Diepe fronsrimpels verminderen met spierontspanners

Diepe fronsrimpels kunnen eenvoudig, veilig en vrijwel pijnloos worden verholpen met spierontspanners. Die zorgen ervoor dat de spiertjes tussen uw wenkbrauwen ontspannen en dus niet meer ongewenst samentrekken. Het effect is wel niet blijvend. In het eerste jaar dat u zich laat behandelen, zult u om de drie à vier maanden moeten terugkomen voor een nieuwe dosis. Daarna hoeft dat maar om de vijf, soms zes maanden, omdat het effect na langdurig gebruik langer zichtbaar blijft.

Fillers voor diepe fronsrimpels

Wanneer de groeven tussen uw wenkbrauwen echt diep zijn, raad ik vaak een combinatie van spierontspanners en fillers aan. Kom zeker eens langs voor advies, dan bekijken we samen welke behandeling het meest geschikt is voor u.

Een snelle, veilige en vrijwel pijnloze behandeling

De behandeling van fronsrimpels met spierontspanners (met het gekende medicijn Btx) is zeker geen radicale ingreep. Zoals ik al zei: het is veilig, bijna pijnloos en in amper een halfuurtje staat u alweer buiten. U kunt gemakkelijk een afspraak inplannen tijdens uw lunchpauze, want de ingreep laat weinig of geen sporen na. U kunt dus zonder zwellingen of zichtbare roodheid opnieuw aan het werk. Het daadwerkelijke effect van de spierontspanners zelf merkt u pas na enkele dagen op.

Wat u zeker niet mag doen vlak na een behandeling, is de zone masseren. Boos kijken mag dan weer wel: de spier regelmatig aanspannen door te fronsen versterkt het effect van de behandeling met spierontspanners.

Kijkt u ernaar uit om opnieuw een vriendelijk en open gezicht te zien wanneer u in de spiegel kijkt? Neem dan gerust contact op voor medisch-esthetisch advies tijdens een consultatie.

Dit blogbericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vond u dit interessant? Lees dan zeker ook eens

fronsrimpels

Fronsrimpels.

Fronsrimpels. Krijgt u regelmatig te horen dat u zo boos kijkt? Wel, mogelijk ligt dat aan uw slechte humeur … maar de kans dat u

Lees meer