Een Tixel-behandeling voor een mooie huid van binnenuit

tixel behandeling

Iedereen droomt van een mooie, gezonde huid. Maar heel wat interne en externe factoren maken het onze huid niet altijd even gemakkelijk. Daarom is het een goed idee om uw huid van binnenuit sterker te maken. Bij Wellbe werken we al een tijdje met Tixel, een behandeling die uw huid zelf aan het werk zet om op een duurzame manier gezonder en mooier te worden.

De Tixel voor een mooiere huid.

In een vorige blog ging ik al dieper in op de huidproblemen die we bij Wellbe met Tixel-behandelingen aanpakken, zoals lijntjes, rimpels en een verslapte huid. Maar wist u dat we ook actieve acne, acnelittekens en striemen kunnen verhelpen met deze techniek? Met Tixel bereiken we bij heel wat patiënten sterke resultaten.

In mijn praktijk merk ik dat patiënten veel vragen hebben bij de Tixel-behandeling, omdat de techniek nog relatief nieuw en onbekend is. Daarom zet ik de meestvoorkomende vragen en antwoorden even op een rijtje. Zo weet u perfect waar u aan toe bent en wat u mag verwachten.

De Tixel-behandeling: zes veelgestelde vragen én antwoorden

1. Voor wie is Tixel geschikt?

Voor iedereen die zijn huid wil verbeteren, zowel mannen als vrouwen, van jong tot oud. Bovendien is de Tixel geschikt voor alle huidtypes.

2. Wat gebeurt er voor de Tixel-behandeling?

Tijdens een consultatie bespreken we uitgebreid hoe de Tixel-behandeling verloopt. U mag vier weken voor de behandeling niet zonnen en gedurende een week voor de behandeling geen bruinen zonder zon gebruiken. Zo bereiden we uw huid optimaal voor. Vlak voor de behandeling reinigen we uw huid grondig.

3. Is de Tixel-behandeling pijnlijk?

Tijdens de behandeling plaatsen we de kop van het Tixel-toestel op uw huid, om ze zo nauwkeurig mogelijk te behandelen. U voelt vervolgens warme prikjes, wat niet extreem pijnlijk is. Indien u dat wenst, kunt u voor de behandeling een pijnstiller nemen.

4. Hoe verzorg ik mijn huid na de Tixel-behandeling?

tixel-behandelingTot ongeveer 1 uur na de behandeling zal u het warm hebben. Uw huid zal wat roder en gezwollen aanvoelen. Dat verdwijnt na ongeveer 24 uur. Nadien kan uw huid nog zes tot acht dagen zonverbrand aanvoelen. Sommige patiënten krijgen kleine bruine korstjes, die amper zichtbaar zijn. Het is belangrijk om tot minstens vier weken na de behandeling niet te zonnen en uw huid dagelijks goed in te smeren met SPF 50. De eerste week na de Tixel-behandeling is het belangrijk om uw huid in te smeren met een zalf die ik u voorschrijf.

5. Wat is het effect van een Tixel-behandeling op mijn huid?

Na één maand ziet u al verbetering. Uw poriën zijn fijner en uw huid ziet er gladder uit en voelt gladder aan. Na zes maanden is uw huid helemaal vernieuwd en is het resultaat optimaal. Dat komt omdat collageenvorming tijd nodig heeft.

6. Hoeveel Tixel-behandelingen heb ik nodig om tot een goed resultaat te komen?

Het aantal behandelingen hangt af van het gewenste resultaat. Gemiddeld zijn er vier behandelingen nodig om verbetering te zien. Tussen elke behandeling zitten idealiter ongeveer vier weken. Een touch up om de zes maanden raad ik aan om het effect te behouden.

Wilt u uw huid verbeteren met een Tixel-behandeling? Neem dan gerust contact op voor een afspraak.

Dit blogbericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vond u dit interessant? Lees dan zeker ook eens

persoonlijke unieke ultherapy

Huidlift met de Ulthera.

Huidlift met de ulhera is ondertussen een bewezen feit. Hoe ontstaat de huidlift met de ulthera? Met behulp van de Ulthera-applicator wordt op niet invasieve

Lees meer