Doeltreffende behandelingen tegen haarverlies en kaalheid

Hairfiller

Doeltreffende behandelingen tegen haarverlies en kaalheid. Een mooie, volle haardos? Dat willen we allemaal. Want we associëren het met jeugdigheid en vitaliteit. Ons haar zorgt dan ook voor een belangrijk deel van ons zelfbeeld. Helaas kampen heel wat mensen, zowel mannen als vrouwen, met haarverlies en kaalheid. In mijn praktijk behandel ik dagelijks patiënten met deze problemen.

In deze blog ga ik dieper in op de oorzaken van haarverlies en kaalheid en de mogelijke medisch onderbouwde behandelingen.

De oorzaken van kaalheid en haarverlies

Kaalheid ontstaat niet zomaar. Vaak is het een signaal van uw lichaam. Een aantal veelvoorkomende oorzaken op een rij:

 • Extreem stylen, krullen of kleuren kunnen haarverlies en soms zelfs kaalheid tot gevolg hebben.
 • Bepaalde voedingstekorten kunnen een nefaste invloed op uw haardos hebben. Met een controle van uw bloedwaarden ontdekt u snel of u specifieke tekorten hebt.
 • Bepaalde ziektes, zoals diabetes of schildklierproblemen, kunnen hun sporen nalaten.
 • Te veel stress is niet goed voor uw lichaam, en dus ook niet voor uw haar.
 • Erfelijkheid kan een grote rol spelen. Als uw ouders en voorouders vroegtijdig kaal werden, dan is de kans groot dat ze dat via hun genen aan u doorgegeven hebben.
 • En een laatste oorzaak – maar zeker niet de onbelangrijkste – zijn hormonen. Vooral bij mannen is dihydrotestosteron de grote boosdoener. Bij vrouwen is volledige kaalheid uitzonderlijk, maar kan er onder invloed van hormonen wel verdunning ter hoogte van de middellijn ontstaan.

Haarverlies: pak het probleem bij de wortels aan!

Gelukkig bestaan er vandaag heel wat efficiënte behandelingen om beginnende kaalheid aan te pakken. Bij Wellbe kies ik voor een totaalaanpak, afgestemd op de oorzaken en de intensiteit van uw haarprobleem:

  • Met medicatie en voedingssupplementen pakken we uw probleem van binnenuit aan.
  • Met PRP-injecties stimuleren we uw haarfollikels om zo meer haargroei te bekomen.
  • Mesotherapie en needling met RF zijn uitermate geschikt voor uitdunnend haar, haarverlies en kale plekken.
  • Met de Hairfiller stimuleren we de haarzakjes zodat nieuwe haartjes groeien en inhaleren we het haarverlies.
  • Therapie met een lotion gemaakt door de apotheker op basis van jouw DNA hoort bij jouw dagelijkse verzorging.
  • Een haartransplantatie kan een oplossing zijn voor hardnekkige haarverliesproblemen. Als dat het geval is voor u, dan verwijs ik u graag door naar een specialist binnen dit vakgebied.

 

Wilt u uw haarverlies of kaalheid efficiënt laten behandelen? Neem dan contact op met Wellbe voor een afspraak. Tijdens een consultatie bekijken we samen welke behandeling het meest aangewezen is voor uw haarprobleem.

Dit blogbericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vond u dit interessant? Lees dan zeker ook eens

persoonlijke unieke ultherapy

Persoonlijke unieke ultherapy.

Persoonlijke unieke ultherapy. Iedereen is anders .Er zijn meerdere factoren die bepalend zijn voor een behandelplan. En inderdaad…iedereen is uniek . Daarom is het heel belangrijk

Lees meer