Chemische peeling voor huidverbetering en huidverjonging.

Chemische peeling voor huidverbetering en huidverjonging.

Chemische peeling

Wat u zeker moet weten over een esthetische chemische peeling.

Een chemische peeling is een goede behandeling voor huidverbetering en huidverjonging en om pigmentafwijkingen , gelaatsrimpels , wijde poriën en huidonregelmatigheden zoals zonbeschadiging of acnelittekens minder zichtbaar te maken.

Hoe kan een chemische peeling zorgen voor huidverbetering?

Een chemische peeling is een proces waarbij uw bovenste huidlaag door chemische stoffen wordt verwijderd. Zo versnelt u de natuurlijke vernieuwing van uw huid. Een chemische peeling verfijnt uw poriën, bevordert de doorbloeding van uw huid en houdt uw huid actief. Het resultaat? Een gladdere, egalere huid en minder zichtbare rimpels, pigmentafwijkingen en huidonregelmatigheden.

Hoe verloopt een behandeling?

Een chemische peeling is maatwerk en de behandeling wordt dus helemaal aangepast aan uw huidtype of huidprobleem. Om een optimaal resultaat te bekomen, zijn er een viertal sessies nodig. Tussen elke sessie is een rustperiode van twee tot zes weken aan te raden. Dat schema hangt af van het type peeling. Voor en na uw behandeling verzorgt u thuis uw huid met aangepaste crèmes. Na een peeling moet je je heel goed beschermen tegen de zon en niet zonnebaden.

Doet een chemische peeling pijn?

Neen. Wanneer de chemische stoffen op uw gezicht zijn aangebracht, kunt u enkele minuten een brandend of tintelt gevoel ervaren dat hoogstens wat ongemakkelijk aanvoelt.

Heeft een chemische peeling nevenwerkingen ?

De eerste twee dagen na uw behandeling kan uw huid een beetje rood zijn. Daarna kan uw huid lichtjes vervellen. Aangepaste make-up biedt u in beide gevallen een oplossing. Met een goede voor- en na-zorg verloopt alles goed.

Kan iedereen een chemische peeling laten doen?

In principe wel, maar een chemische peeling wordt afgeraden bij mensen met een donkere huid. Een huid met couperose reageert soms feller.

Zijn er ook nadelen aan een chemische peeling?

Lichte peelings geven een lichte roodheid en een beetje schilfering. Hoe zwaarder de peeling, hoe sterker uw huid kan reageren. Het is absoluut noodzakelijk om u goed voor te bereiden op de peeling en altijd een crème met factor UV50+ te smeren in weken na de peeling.

Wilt u meer weten over chemische peelings? Of wenst u vakkundig medisch advies? Neem dan gerust contact met mij op.

Dit blogbericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vond u dit interessant? Lees dan zeker ook eens