Zonbescherming: een must voor een toekomst zonder huidzorgen

Een beetje zon hebben we allemaal nodig voor de aanmaak van vitamine D. En het goede nieuws is dat de zon ook uw weerstand én uw humeur een boost geeft. Maar te veel zon is nooit goed … In mijn praktijk kloppen regelmatig patiënten aan die (onherstelbare) huidschade opgelopen hebben. De reden? Te weinig zonbescherming. De gevolgen? Vroegtijdige huidveroudering, ontsierende pigmentvlekken en een verhoogde kans op huidkanker. Daarom deel ik graag mijn tips om uw huid optimaal te beschermen tegen die schadelijke uv-stralen.

Wist u dat …

 • … uw huid het hele jaar door blootgesteld wordt aan uv-straling, ook als de zon niet schijnt? Ja, zelfs in de herfst- en wintermaanden en als het bewolkt is, kan uw huid schade oplopen.
 • … u ook onder een parasol kunt verbranden? Dat komt omdat de zon op de grond weerkaatst, waardoor toch nog 25 procent van de stralen tot bij uw huid raakt.
 • … infrarood en blauw licht (onder meer van beeldschermen) ook schadelijk zijn en huidveroudering versnellen?
 • … elke keer dat u verbrandt door de zon, uw huid onherstelbaar beschadigd wordt?

Daarom is het belangrijk om altijd en overal zonbescherming met een hoge beschermingsfactor (SPF) aan te brengen. Dus ook als het herfst is, u in de schaduw zit of het grootste deel van de dag achter uw computer zit. Breng gewoon elke dag een beschermende crème aan, als onderdeel van uw ochtendritueel.

Gouden tips voor een goede zonbescherming

 • Smeer altijd crème met een hoge SPF: ik ben zelf grote voorstander van SPF 50. Dat je niet bruint met een hoge factor, is trouwens een fabeltje.
 • Smeer regelmatig: minstens om de twee tot drie uur.
 • Smeer voldoende: minstens een halve koffielepel voor het gelaat. Dit komt overeen met het product aan te brengen over 2 vingers, zo heb je voldoende zonnecrème voor een optimale bescherming.
 • Zoek tussen 11 en 16 uur de schaduw op.
 • Draag beschermende kledij.
 • Gebruik aangepaste producten die uw huid beschermen tegen uv A-, uv B-, infrarood én blauw licht.
 • Wist je dat er voor over jouw mak-up een kleurloze poeder Brush met factor 50 bestaat en zo kan je je toch optimaal beschermen over je maquillage.

Zonbescherming op uw maat

Het aanbod aan producten voor zonbescherming is erg groot. Bovendien bestaan er speciale producten die afgestemd zijn op uw huidtype en op eventuele huidproblemen, zoals bijvoorbeeld melasma. Ziet u het bos door de bomen niet meer? Dan adviseer ik u graag de zonbescherming die het beste bij uw huid past.

Wenst u graag meer informatie over een goede zonbescherming? Maak dan een afspraak bij Wellbe.

Dit blogbericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vond u dit interessant? Lees dan zeker ook eens

persoonlijke unieke ultherapy

Persoonlijke unieke ultherapy.

Persoonlijke unieke ultherapy. Iedereen is anders .Er zijn meerdere factoren die bepalend zijn voor een behandelplan. En inderdaad…iedereen is uniek . Daarom is het heel belangrijk

Lees meer