Pigmentvlekken behandelen.

Pigmentvlekken behandelen.

pigmentvlekken

Pigmentvlekken behandelen ,dat kan.

Op een hoopje

Uv-stralen zijn een belangrijke oorzaak van pigmentvlekken. Over ons hele lichaam zitten pigmentcellen verspreid. Wordt onze huid te veel aan uv-licht blootgesteld? Dan gaan die cellen zich ophopen. Het resultaat is een bruin vlekje op de huid. En omdat uw huid en handen het meeste zonlicht zien, zullen daar uw pigmentvlekken zich meer manifesteren dan op andere plaatsen van uw lichaam.

Meerdere oorzaken

Niet elk pigmentvlekje wordt echter veroorzaakt door de zon. Ouderdom speelt bijvoorbeeld ook een rol. Hoe ouder u wordt, hoe groter uw kans op pigmentvlekken. Ook kleine huidwondjes als gevolg van acne of huidirritatie kunnen aan de basis van pigmentvlekken liggen. Want die kunnen uw huid doen ontsteken, waardoor uw pigmentcellen in overdrive gaan en er pigmentvlekken ontstaan. Een andere oorzaak zijn vrouwelijke hormonen. Een gekend voorbeeld is melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd.

Goed- en kwaadaardig

Moet u in paniek slaan wanneer u een pigmentvlekje ontdekt? Helemaal niet. Het grootste deel van de pigmentvlekken is goedaardig. Maar dat betekent niet dat u er geen aandacht voor moet hebben. Twijfelt u of merkt u dat een pigmentvlek groter wordt? Dan kunt u het best een dermatoloog raadplegen.

Pigmentvlekken voorkomen

Het verouderingsproces kunt u helaas niet tegenhouden. Aan ouderdomspigmentvlekken kunt u dus weinig doen, behalve uw huid met lotions en crèmes zo jong mogelijk proberen te houden. Over de bescherming van uw huid tegen blootstelling aan schadelijke uv-stralen hebt u natuurlijk meer controle.

Gebruik sowieso altijd een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor, ook wanneer de zon niet schijnt. Want het is niet omdat u de zonnestralen niet op uw huid voelt, dat er geen uv-licht is. Staat de zon te blinken aan de hemel? Draag dan een hoed of pet om uw gezicht extra te beschermen.

Vergeet niet dat een zonnecrème maar twee tot drie uur beschermt.

Pigmentvlekken behandelen

Hebt u ondanks uw voorzorgen toch pigmentvlekken? Dan kunt u die laten behandelen met een specifieke peeling en serums op maat of met de PlexR en met de KTP laser . Omdat elke huid anders is, en pigmentvlekken verschillende oorzaken kunnen hebben, is professionele medische begeleiding een must voor een efficiënte behandeling.

Wilt u doelgericht uw pigmentvlekken behandelen of hebt u vragen? Neem dan contact op voor meer informatie of professioneel advies.

Dit blogbericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vond u dit interessant? Lees dan zeker ook eens

huidverbetering

Huidverbetering.

Een mooie uitstraling begint met een gezonde huid. Maar een gladde, gezond uitziende huid komt er helaas niet van de ene dag op de andere.

Lees meer
kerst bij Wellbe

Esthetische geneeskunde.

Esthetische of cosmetische geneeskunde blijft evolueren en blijft een vak apart. En crisis of niet, corona of niet… Iedereen wil er goed uitzien, wil mooi

Lees meer