Tien medisch-esthetische tips tegen huidveroudering

Behandelplan op maat

De dag dat u uw eerste rimpel ontdekt, komt hoe dan ook. Want huidveroudering is een natuurlijk proces waaraan niemand ontsnapt. Toch ziet u rimpels liever niet in groten getale op uw gezicht verschijnen. Daarom deel ik graag mijn tien beste tips om huidveroudering tegen te gaan en de ouderdomsklok wat minder snel te laten tikken.

1. Gebruik áltijd zonbescherming, zon of geen zon

Met stip, en terecht, op nummer 1. Smeer dagelijks een crème met factor 50 om uw huid te beschermen tegen schadelijke uv-stralen. Dat is dé antiagingtip.

Lees meer over zonbescherming.

2. Reinig dagelijks uw huid

Wist u dat uw huid drastisch veroudert als u ze niet grondig reinigt? Eén keer niet reinigen staat gelijk aan zeven dagen huidveroudering. Ik adviseer daarom om uw huid elke ochtend en avond grondig te reinigen.

3. Stop met roken

Roken bevordert de afbraak van collageen en elastine. Twee essentiële bouwstenen voor een jonge, gezonde huid. Roken en meeroken doen uw huid tien tot twintig jaar vroeger verouderen. Daarnaast vernauwt nicotine uw bloedvaten en is er minder zuurstof voor de cellen. Een grauwe, doffe teint is het gevolg.

4. Eet gezond

Zet veel groenten, fruit en gezonde vetten op uw menu. En zo weinig mogelijk suiker, want suiker veroorzaakt rimpels en een verslapte huid.

5. Drink voldoende water

Drink zes tot acht grote glazen water per dag. Zo voert u afvalstoffen af en hydrateert u uw huid van binnenuit.

6. Laat een peeling doen (door een esthetische arts)

Vanaf uw dertigste levensjaar vertraagt de celvernieuwing in uw huid, waardoor uw huid er doffer en grauwer zal uitzien. Een peeling laat de oude huidcellen los en maakt zo plaats voor nieuwe cellen. Laat zo’n peeling wel uitvoeren door een arts die daarvoor opgeleid is.

Lees meer over peelings.

7. Kies voor microneedling

huidverouderingMicroneedling met radiofrequentie (Vivace) is ook een effectieve behandeling die ik vaak adviseer in mijn praktijk. Via minuscule, onzichtbare gaatjes in de huid breng ik vitaminen en hyaluronzuur in de diepere huidlagen in. Op die manier wordt de aanmaak van collageen en elastine in uw huid gestimuleerd.

Lees meer over microneedling.

 

 

8. Verjong uw huid met retinol

Retinol is een afgeleide van vitamine A-zuur en het enige ingrediënt waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het de huid verjongt. Een retinolpeeling stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, en vervaagt daardoor rimpels en fijne lijntjes.Je kan ook crèmes met retinol gebruiken. Vraag zeker persoonlijk advies bij Wellbe, want niet elke huid kan deze behandeling goed verdragen.

Lees meer over retinolpeelings.

9. Ga voor een behandeling met hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die vocht aantrekt en de huidcellen laat opzwellen. Daarom gebruik ik het in mijn praktijk om gelaatsrimpels op te vullen of volumeverlies te herstellen. Om je huid te boosten en verstevigen behandel ik uw huid met Profhilo voor een heel natuurlijk effect.

Lees meer over Profhilo.

10. Pak uw mimiekrimpels aan met spierontspanners

Hoe ouder u wordt, hoe meer expressierimpels u krijgt. Want uw gelaat is voortdurend in beweging en er worden dus onbewust onderhuidse spiertjes aangespannen. Met spierontspanners laat u uw gelaatsspieren ontspannen, waardoor uw rimpels vervagen en uw huid strakker oogt.

Lees meer over spierontspanners.

Wilt u ook huidveroudering tegengaan? Maak dan een afspraak bij Wellbe voor advies op maat van uw huidbehoeften.

Dit blogbericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vond u dit interessant? Lees dan zeker ook eens

persoonlijke unieke ultherapy

Huidlift met de Ulthera.

Huidlift met de ulhera is ondertussen een bewezen feit. Hoe ontstaat de huidlift met de ulthera? Met behulp van de Ulthera-applicator wordt op niet invasieve

Lees meer