Acne behandelen met medische Led lichttherapie.

led lichttherapie tegen acne

Acne behandelen met medische led therapie is nuttig, pijnloos en veilig en kan voor elke leeftijd en iedere huidskleur. Ideaal dus bij de heel jonge huidjes die we zeker niet agressief willen behandelen.

LED-Lichttherapie is klinisch bewezen en medisch erkend

LED lichttherapie stimuleert de aanmaak van proteïnen en collageen in het bindweefsel van de huid. En bovendien versnelt ledlicht de bloedsomloop en verhoogt de huidelasticiteit. Verder zal blauw licht bacteriën doden.

Acne behandelen met blauw licht.

Blauw licht komt het minst diep in de huid en werkt vooral oppervlakkig. Deze golflengte werkt antibacterieel en kalmerend en stimuleert de productie van zuurstof. Blauw licht geeft goede resultaten bij acne en kleine huidontstekingen en roodheid omdat het de bacterie die de acne veroorzaakt vernietigt.

Acne behandelen met een medische Led lichttherapie kuur.

De behandeling van acne met blauw licht wordt in kuurvorm gegeven. We adviseren om om de 3 a 7 dagen te komen voor deze behandeling. De lamp hangt op 8 a 10 centimeter boven uw gezicht . De totale behandeling duurt ongeveer 30 minuten. De kuur bestaat ideaal uit 10 behandelingen.

Hoe verloopt zo een sessie met medische Led lichttherapie?

Voordat u begint aan de kuur zal er een foto gemaakt worden van de acne. Dit gebeurt ook aan het eind van de behandeling om het resultaat van de behandeling te kunnen bespreken.

We vragen je om absoluut zonder make-up te komen en met een goed gereinigde huid.Voor de belichting gaan we de huid ontsmetten. We beschermen je ogen met een speciaal brilletje.

Na de behandeling wordt er een verzorgende crème aangebracht.We adviseren om niet te zonnebaden de eerste drie dagen na de lichttherapie en een spf50 te gebruiken.

Van de behandeling zelf voelt u niks, hooguit wat warmte. Er zijn ook geen bijwerkingen bekend.

Led en peeling

Soms adviseren we een intensere behandeling. Dan gaan we om de drie weken een glycol peeling combineren.

Wanneer doen we geen Led behandeling?

Bij bepaalde medicatie (antibiotica -vitA) of bij bepaalde ingrediënten in crèmes (salicylzuur ,vitA, retinol) zal je huid een foto-sensibele reactie kunnen vertonen. Er zijn zelfs kruiden (denk maar aan Sint Jans kruid) die kunnen reageren met “licht”. Dus zeker op voorhand alles bespreken met de arts.

Waarom kiezen voor een medische led lamp?

Medisch materiaal heeft steeds een CE label en is goedgekeurd door de overheid om patiënten te behandelen. De medisol led lamp is het meest geschikt voor de productie van neocollageen door fotobiomodulatie . Deze lamp is de krachtigste op de markt en bevat veel led lichtjes die steeds op de juiste diepte de huid penetreren

Meer info nodig? Maak gerust een afspraak via tel. 013/293565 of mail info@doktertempels.be

 


		

Dit blogbericht delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vond u dit interessant? Lees dan zeker ook eens

persoonlijke unieke ultherapy

Persoonlijke unieke ultherapy.

Persoonlijke unieke ultherapy. Iedereen is anders .Er zijn meerdere factoren die bepalend zijn voor een behandelplan. En inderdaad…iedereen is uniek . Daarom is het heel belangrijk

Lees meer