Eiwitdieet: dé oplossing voor overgewicht

In onze maatschappij, met een overvloed aan voedsel en een gebrek aan lichaamsbeweging, eten we almaar calorierijkere voeding terwijl we steeds minder calorieën verbranden. Ons lichaam neemt alleen het meest noodzakelijke op en zet de rest om in vet. Het gevolg? Overtollige kilo’s en zelfs obesitas. Een eiwitdieet of proteïnedieet van dokter Francine Tempels is de geschikte methode om uw overgewicht aan te pakken.

Eiwitdieet versus gewoon dieet

Met een gewoon dieet verliest u niet alleen vet, maar vooral spiermassa. Minder spierweefsel betekent minder energieverbruik en dus minder vetverbranding. Uw metabolisme vertraagt en dat zorgt ervoor dat u sneller opnieuw bijkomt. Gevolg? U krijgt te kampen met het gekende jojo-effect. Een eiwitdieet garandeert een betere stofwisseling en een optimaal evenwicht tussen spier- en vetweefsel. Met de medische begeleiding van dokter Tempels valt u sneller en duurzamer af.

Eiwitdieet: onmiskenbare voordelen

Eiwitten zijn de bouwstenen van onze lichaamsweefsels. Ze vormen de basis van het eiwitdieet of proteïnedieet. Hypocalorische proteïneproducten voorzien uw lichaam van de noodzakelijke eiwitten, waardoor u uw spiermassa behoudt. Bovendien vermindert uw hongergevoel. Het eiwitdieet steunt op een wetenschappelijk onderbouwde methode, die u belangrijke voordelen biedt:

  • U vermagert zonder hongergevoel.
  • U behoudt uw spiermassa.
  • U vermijdt het jojo-effect.

Neem dan gerust contact op voor meer informatie over het eiwitdieet. Wellbe, de praktijk van dokter Francine Tempels, ligt in het centrum van Scherpenheuvel en is gemakkelijk bereikbaar vanuit Hasselt, Diest, Aarschot, Tienen, Leuven …

bent u klaar voor uw behandeling?

Bent u klaar voor uw behandeling?

Ontdek zeker ook eens onze andere diëten