Proteïnedieet

Wilt u snel en duurzaam afvallen zonder een futloos gevoel en een jojo-effect? Volg dan een evenwichtig proteïnedieet onder medische begeleiding om gezond te vermageren. Samen met dokter Francine Tempels en de voeding van Pro Well Nutrition ® bereikt u uw streefgewicht.

Wat is het jojo-effect?

Het jojo-effect is een opeenvolging van minder en meer gewicht. Het komt vaak voor bij mensen die veel diëten en die vooral snel in plaats van gezond afvallen.

Spierweefsel afbreken

Bij een gewoon vermageringsdieet verzet uw lichaam zich in de beginfase tegen de verminderde voedingsinname. Het gevolg: u hebt honger, voelt zich slap en hebt het koud. Uiteindelijk probeert het lichaam toch ergens energie te vinden: het begint vet en spierweefsel af te breken. Dat uw vet verdwijnt, is natuurlijk geen probleem. Maar uw spieren verbruiken zelfs in rust energie. Dus hoe minder spierweefsel u hebt, hoe minder energie u verbruikt, maar ook hoe minder vet u kunt verbranden.

Snel afvallen, snel bijkomen

Het resultaat? Uw basaal metabolisme – het aantal calorieën dat u in basale omstandigheden (lees: rust) verbruikt – daalt. Hier ligt de basis voor het jojo-effect. Na de meeste diëten is uw spiermassa afgenomen en komt u vlugger opnieuw bij. Want u hebt minder spieren die energie verbruiken. Hoe meer u dieet, hoe gemakkelijker u aankomt, en hoe moeilijker u afvalt.

Proteïnedieet: geen jojo-effect

Met het proteïnedieet voorkomt u het jojo-effect. Want u verliest voornamelijk vetweefsel, geen spiermassa. Het proteïnedieet eindigt bovendien met de stabilisatiefase. U leert anders en gezonder eten. In combinatie met dagelijkse beweging garandeert u zo een gezond, stabiel gewicht en een fitter lichaam.

Maak een afspraak met dokter Tempels voor meer informatie over het proteïnedieet: een gezond dieet met een duurzaam resultaat.

bent u klaar voor uw behandeling?

Bent u klaar voor uw behandeling?